Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών στον κόμβο της Κουλούρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Κουλούρας, με παραταγμένα τα αγροτικά τους οχήματα στην Εθνική Οδό, πραγματοποιούν ροδακινοπαραγωγοί από την Πέλλα, την Ημαθία, τη Φλώρινα και τη Λάρισα.

 

Οι ροδακινοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή αποζημιώσεων ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Προειδοποιούν μάλιστα ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα κονδύλια που αποφάσισε για τους ροδακινοπαραγωγούς η Ε.Ε., θα δώσουν «δυναμικό παρών» στα εκλογικά κέντρα.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, η περσινή χρονιά εξελίχθηκε καταστροφικά εξαιτίας του χαλαζιού και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ τη «χαριστική βολή» στους ροδακινοπαραγωγούς έδωσε το ρωσικό εμπάργκο στα ροδάκινα, που είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι εξαγωγές και χιλιάδες τόνοι να σαπίσουν στα ψυγεία των συνεταιρισμών και στις καρότσες των φορτηγών.

 

«Έξι μήνες μετά κι ενώ βρισκόμαστε μπροστά στη νέα καλλιεργητική σεζόν, δεν έχουμε βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας, αφού η καταβολή των αποζημιώσεων όλο έρχεται και κανείς δεν την έχει δει» υποστήριξε ο κ. Χαλκίδης.