Σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Δύο τρένα συγκρούσθηκαν στις 06.45 το πρωί στο Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου.

“Ατύχημα συνέβη το πρωί, είναι σοβαρό, υπάρχουν τραυματίες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε τοπικό τρένο και σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στην έξοδο του σταθμού του Ραφτς.

 

Βαγόνια έχουν ανατραπεί, στον τόπο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς και συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Βlick.

 

Η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Μυλάς και το Σαφτχάουζ έχει διακοπεί.

 

Σύμφωνα με μέλος συνεργείου διάσωσης, την μαρτυρία του οποίου επικαλείται η εφημερίδα 20 Minutes, 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν. “Εχουν επιστρατευθεί τα ασθενοφόρα ολόκληρης της περιοχής”, είπε.

 

Σύμφωνα με 18χρονο επιβάτη, ο συρμός του προαστιακού στον οποίο επέβαινε είχε μόλις ξεκινήσει από τον σταθμό του Ραφτς με προορισμό το Σαφχάουζ, όταν φρέναρε απότομα. “Ταχεία αμαξοστοιχεία που προερχόταν από τη Ζυρίχη είχε φθάσει από πίσω και συγκρούσθηκε με την δική μας πλευρικά. Το Ιntercity εκτροχιάσθηκε”, δήλωσε στην εφημερίδα ο επιβάτης προσθέτοντας ότι οι δύο συρμοί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.