Συγκρούσεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς το σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ και ότι ο δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή έχει αποκλεισθεί.

 

Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

 

Νωρίτερα, αυτήκοος μάρτυρας είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από το κέντρο του Ντονέτσκ.

 

Η ανακατάληψη της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι βασικός στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

 

Εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε “ενεργό στάδιο” και ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ντονέτσκ.

 

Εν τω μεταξύ, σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στήλες καπνού και ισχυρές εκρήξεις.

 

Αρχηγός των φιλορώσων αυτονομιστών δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλουν στο Ντονέτσκ, ενώ κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν από τη ζώνη των συγκρούσεων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ