Συγκρούστηκαν σκάφη στη Νέα Μηχανιώνα

Σύγκρουση σκαφών προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Νέας Μηχανιώνας. 
Ειδικότερα, το Ι/Φ ”BLUE GOOSE” σημαίας Γερμανίας το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με επιβαίνοντες τρεις (03) αλλοδαπούς, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, συγκρούστηκε με το Ε/Π-Α/Κ ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Ν.Μ. 338 το οποίο επίσης βρισκόταν αγκυροβολημένο, χωρίς κανέναν επιβαίνων, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. 

Στη συνέχεια και κατά την προσπάθειά του ο 64χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του Ι/Φ να απομακρύνει το σκάφος του, μπλέχτηκαν στην προπέλα του τα σχοινιά του επίσης αγκυροβολημένου σκάφους και χωρίς επιβαίνοντες, ”ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΣ” Λ.Θ. 9649, με αποτέλεσμα το τελευταίο να ανατραπεί και να βυθιστεί. 

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 64χρονος Κυβερνήτης και απαγορεύτηκε ο απόπλους των ”BLUE GOOSE” και ”ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”. 

Από τα ανωτέρω περιστατικά δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο 64χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα.