Συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στο Δενδροπόταμο

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες μεταξύ δύο οικογενειών στον οικισμό των Ρομά του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος και τραυματίστηκε σοβαρά ο 43χρονος πατέρας του.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες ανήκουν στην ίδια οικογένεια και ανάμεσά τους είναι τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Οι Αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη κι ενός έκτου ατόμου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε λίγο νωρίτερα στο Δενδροπόταμο, όταν συγγενείς και φίλοι τού 18χρονου κινήθηκαν προς το σπίτι των φερόμενων ως δραστών, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέταξαν διάφορα αντικείμενα και έβαλαν φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για τον κίνδυνο βεντέτας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις.

Από τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ότι τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής ήταν διαφορές οικονομικής φύσεως. Κατά πληροφορίες, η κόντρα των δύο οικογενειών κρατάει καιρό, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πιαστεί στα χέρια.

 

Χθες όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και η κόντρα τους βάφτηκε με αίμα. Πατέρας και γιος χτυπήθηκαν -σε κεντρικό δρόμο του οικισμού- με αιχμηρά αντικείμενα με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα ο 18χρονος, ενώ ο 43χρονος πατέρας του εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και κατά πληροφορίες η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.