Συμπαράσταση σε δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Καλαμαριάς που διώκονται επειδή έκαναν το καθήκον τους

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς εκφράζει τη συμπαράστασή της σε 3 υπαλλήλους μηχανικούς του Δήμου Καλαμαριάς , που θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου την Τετάρτη 27 Μαΐου και την επόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

 

Συγκεκριμένα εκείνες τις ημερομηνίες εκδικάζονται οι εφέσεις 3 συναδέλφων μηχανικών του Δήμου Καλαμαριάς ύστερα από πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις που τους επιβλήθηκαν εξαιτίας και κατά τη διάρκεια της άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

 

Συγκεκριμένα,  την Τετάρτη 27 Μαϊου εκδικάζεται η έφεση  δύο δημοτικών υπαλλήλων της Πολεοδομίας Καλαμαριάς (Ταξή Χρήστο και Τσιωνά Ιωάννη που είναι και πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ),  οι οποίοι καταδικάστηκαν στον πρώτο βαθμό  γιατί εκτέλεσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, για την περίπτωση των οικοπέδων στην παραθαλάσσια περιοχή Σοφούλη (Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς), προασπίζοντας ταυτόχρονα την δημόσια περιουσία.

 

Στην δεύτερη είναι η υπόθεση της Μακνέα Χριστίνας (ταμία  της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και μέλους της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ), η οποία κατηγορήθηκε γιατί ως προϊσταμένη στον Δήμο Εχεδώρου (και τώρα Δήμο Δέλτα), έλεγξε, ως όφειλε, την απουσία υπαλλήλου στο τμήμα της και επίσης γιατί λόγω αυτής της απουσίας, άλλαξε την επίβλεψη σε έργα που είχε η συγκεκριμένη υπάλληλος αρνούμενη να υποκύψει σε εκβιασμούς και απειλές εφαρμόζοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

 

Οι εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν στους υπαλλήλους  πρωτόδικα σε συνδυασμό  με το ύψος των  αποζημιώσεων , τις οποίες καλούνται να καταβάλουν , έχουν ως συνέπειες  την κατασυκοφάντηση και το  στιγματισμό τους και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Παράλληλα η τυχόν καταδίκη τους στο εφετείο, σε περίπτωση που οι σχετικές αποφάσεις καταστούν αμετάκλητες, θα επιφέρει, εκτός από τις ποινικές και αστικές συνέπειες, σε κάποιες περιπτώσεις , ακόμα και την έκπτωσή τους από την υπηρεσία.

 

Σε κάθε περίπτωση,  οι συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν ως όφειλαν την δουλειά τους και προασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr