Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1.588 επιβαίνοντες στη Μήλο: Βρέθηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει, από τη Μήλο όπου βρίσκεται τώρα, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο οποίο ανιχνεύθηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού που σήμαναν συναγερμό.

Αυτή την ώρα (12:28 μ.μ.), όπως μπορείτε να δείτε και από το marinetraffic, το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στον κόλπο της Μήλου:

Και ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στο Ηράκλειο, τελικά, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, θα καταπλεύσει στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον Covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα από το κρουαζιερόπλοιο, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Creta Live. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει περίπου 1.000 επιβάτες. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, και τα 12 μέλη του πληρώματος είναι ασυμπτωματικά.

922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού που μίλησε στο AFP, στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες. Τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μετά από τεστ σε 150 μεταξύ των 666 μελών του πληρώματος, όπως ανέφερε.
«Είναι βοηθητικό προσωπικό», δήλωσε η εκπρόσωπος. «Έχουν απομονωθεί στο πλοίο και περιμένουμε οδηγίες από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για το πού πρόκειται να πλεύσει το πλοίο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο καπετάνιος του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 της εταιρείας TUI είχε κατεβάσει από το πλοίο δύο επιβάτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και κατέβηκαν για… περίπατο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Merkur, οι δύο επιβάτες «απομακρύνθηκαν από το υπόλοιπο γκρουπ μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα Berliner Kurier η κρουαζιέρα είχε οργανωθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με αφετηρία, αλλά και προορισμό, το Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμπεριφορά των δύο επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά παραβίαζε τους κανόνες γιατί «όποιος απομακρύνεται από το γκρουπ κινδυνεύει να μολυνθεί με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στο πλοίο».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο διεκδικούσαν Μάλτα και Ιταλία για εκκίνηση, ωστόσο η ΤUI επέλεξε το Ηράκλειο.

Πηγή: iefimerida.gr