Συναντήσεις εργαζομένων της Creta Farms με θεσμικούς φορείς για την ομαλή λειτουργία της εταιρίας

Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς πραγματοποίησαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, Creta Farms αποτελούμενοι από τον πρόεδρο του σωματείου, Δημήτρη Δουλγεράκη και τους εργαζόμενους. Μ. Καραβάνο και Βασίλη Βουμβουράκη.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του νομικού εκπροσώπου των εργαζομένων, Αθανάσιου Μαντά.

Mετά την πρωτοβουλία του Αδωνη Γεωργιάδη για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την Creta Farm, την Κυριακή 1/9/2019 συναντήθηκαν με τον βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλλογιάννη ο οποίος τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη συναντήθηκαν την Δευτέρα 2/9/2019. Ο βουλευτής εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών τους κεκτημένων.

Στόχος να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην Creta Farms
Τέλος, χθες, Τρίτη 3/9/2019 με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και πρώην Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού συναντήθηκαν με τον ειδικό σύμβουλο, Δημήτρη Κοντοφάκα από το γραφείο του κ. Δραγασάκη όπου έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως της Creta Farms. Επίσης συναντήθηκαν με τον κ. Μελαχρινό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του βουλευτή κ. Ν. Παππά. Και οι δύο εξέφρασαν την υποστήριξή τους με κάθε θεσμικό μέσο, ώστε η εταιρεία να διατηρηθεί σε λειτουργία και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γεώργιο Μαρινάκη και αντιπροσώπους των πέντε δήμων του νομού Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συναντήσεις συνεχίζονται και με ελεγκτικούς μηχανισμούς καθώς και με τους μεγαλομέτοχους της Creta Farms. Όλες οι συναντήσεις έχουν στόχο στην βοήθεια εξεύρεσης λύσης με παρεμβάσεις, ο καθένας από την πλευρά του, κάτι που άπαντες υποσχέθηκαν και σε αυτό ακριβώς το σημείο γίνονται πιέσεις από την πλευρά των εργαζομένων.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/synantiseis-ergazomenon-creta-farms-me-foreis