Συνάντηση Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  Δημήτρη Κουτσούμπα είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης πολιτικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Πλατεία Ευόσμου. 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ για τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου και ζήτησε τη συμβολή του στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσής τους. “Γνωρίζουμε το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας και για τον τόπο μας. Έναν τόπο που οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης δίνουν με αξιοπρέπεια το δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη γενικότερα, με αιχμή την επιβάρυνση της υγείας των πολιτών από τη ρυπογόνο βιομηχανική δραστηριότητα των ΕΛΠΕ αλλά και το φλέγον θέμα της αδειοδότησης  της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για τη μονάδα  καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης RDF/SRF στην Ευκαρπία. Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην περιοχή, τονίζοντας τη μηδενική ανοχή των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών απέναντι στην περιβαλλοντική απειλή που καταδικάζει τη δυτική Θεσσαλονίκη στην υποβάθμιση.

Την ατζέντα της συνάντησης απασχόλησε και  το θέμα της υποχρηματοδότησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αδικία που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Βόρειας Ελλάδας, λαμβάνοντας χρηματοδότηση που δεν ανταποκρίνεται στα πληθυσμιακά του μεγέθη και κάλεσε τον κ. Κουτσούμπα να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου, προκειμένου να αποκατασταθεί η άνιση κατανομή πόρων από τους ΚΑΠ.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την υποστήριξη και συμπαράσταση του κόμματός του στις προσπάθειες για τη διεκδίκηση και δρομολόγηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και εν γένει η ευαίσθητη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μανδαλιανός αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, του προσέφερε το ιστορικό και φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Ισαάκ Ξανθόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου Θανάσης Κοκονάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης και  στελέχη του ΚΚΕ.