Συναυλία υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

«Με την Ελλάδα καραβοκύρη» είναι ο τίτλος φιλανθρωπικής μουσικής εκδήλωσης της χορωδίας του σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 8  μ.μ. στο Αμφιθέατρο Πολιτισμού Πανοράματος.

 

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι δέκα ευρώ.   Η χορωδία θα ερμηνεύσει έργα κλασικών Ελλήνων δημιουργών του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού (Χατζηδάκις, Ζαμπέτας, Λάγιος, Μούτσης, Καλδάρας, Θεοδωράκης, Χατζής, Μικρούτσικος, Ξαρχάκος, Κουγιουμτζής, Μαυρουδής, Τόκας και Λεοντής).

 

Η Χορωδία του Σωματείου «οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010, στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτισμικού και κοινωνικού προγραμματισμό του σωματείου. Είναι μεικτή, πολυφωνική χορωδία, έχει στόχο την έμπρακτη κοινωφελή δραστηριότητα και την προβολή της μουσικής και ποιητικής έκφρασης του ελληνικού στοιχείου και αριθμεί περίπου 65 χορωδούς από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μέλη του σωματείου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr