Συνελήφθη 17χρονος για υπόθεση πορνογραφίας, μετά από αστυνομική επιχείρηση

Ένας 17χρονος συνελήφθη για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην περιοχή των Γιαννιτσών. 

Ο 17χρονος ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο είχε δεχτεί απειλές ανήλικη, που διαμένει σε χώρα του εξωτερικού, για να στείλει προσωπικό άσεμνο φωτογραφικό υλικό, κάτι που έπραξε.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από τις Αρχές χώρας του εξωτερικού όπου διέμενε η ανήλικη, για την υπόθεση, κατά τη διερεύνηση της οποίας προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη στην ελληνική επικράτεια, καθώς και εμπλοκή ατόμου από την εν λόγω χώρα του εξωτερικού.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, εντοπίστηκαν τρεις πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ.

Ακολούθησε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης και εντοπίστηκαν οι τρεις χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων Διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Από την αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός από τους τρεις ιδιοκτήτες των συνδέσεων Διαδικτύου.

Στη διάρκεια της προανάκρισης και της τεχνικής έρευνας, προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει – διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα – συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία εις βάρος του 17χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Το άτομο από το εξωτερικό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση συνελήφθη από τις αρμόδιες αρχές της χώρας του.