«Συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας ο βομβιστής

Το άτομο που μετέφερε τον εκρηκτιμό μηχανισμό που εξερράγη σήμερα το πρωί, στο υποκατάστημα της Eurobank στο Χαλάνδρι, κατέγραψαν οι κάμερες της τράπεζας, αλλά και των διπλανών καταστημάτων.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φαίνεται καθαρά να τοποθετεί στην είσοδο του υποκαταστήματος ( στη συμβολή των οδών Κων. Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκευής) το σακίδιο με τον ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για νεαρό μετρίου αναστήματος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ δεν αποκλείετια να είναι μεταμφιεσμένος.

Οι κινήσεις του, δείχνουν, επίσης, ότι γνώριζει σε ποιά σημεία ήταν τοποθετημένα οι κάμερες…

 

Άρωμα «Επαναστατικού Αγώνα»

Η συνδεσμολογία πάντως του εκρηκτικού μηχανισμού παραπέμπει στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ, σύμφωνα με πυροτεχνουργούς, μέσα στο μεταλλικό κουτί του καφέ, υπήρχαν περίπου 2 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας, καλώδια, συστοιχία μπαταριών των 1,5 V, μεγάλο ρολόι και δύο πυροκροτητές (ένας κοινός και μία αντίσταση ηλεκτρικής λυχνίας).

Παράλληλα, η συνδεσμολογία των εν λόγω υλικών παραπέμπει στις βόμβες που έχει τοποθετήσει κατά το παρελθόν η εν λόγω τρομοκρατική ομάδα.

Η ίδια συνδεσμολογία είχε χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 στην είσοδο της ΔΟΥ Κηφισιάς.

 

Σε κουτάκι καφέ η βόμβα

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσε στο σημείο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη στο μηχανισμό.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα” για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο συγκεκριμένο σημείo.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 05:30 τα ξημερώματα και ο άγνωστος προειδοποίησε ότι ένα σακίδιο με εκρηκτικό μηχανισμό βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή, αναφέροντας ότι η ενέργεια θα γίνει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό.