Συνελήφθη επιχειρηματίας-εκδότης για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών

Στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης κρατείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος προσωρινής διοίκησης βορειοελλαδίτικης εκδοτικής εταιρίας, ο οποίος συνελήφθη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του εργαζόμενοι της επιχείρησης για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Η μήνυση αφορά τις αποδοχές του Απριλίου και κατατέθηκε από τέσσερις εργαζόμενους της επιχείρησης. Σύμφωνα με τους μηνυτές, εκτός από τις αποδοχές του Απριλίου -για τις οποίες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία- έχουν να λάβουν δεδουλευμένα από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων.

Μάλιστα, πριν από τα Χριστούγεννα, εργαζόμενοι της επιχείρησης είχαν απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, διότι ο επιχειρηματίας δεν τους είχε καταβάλει το δώρο. Και τότε συνελήφθη ο εκδότης και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Ύστερα από δύο αναβολές, η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί τον Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς επιχειρηματίας διορίστηκε ως επικεφαλής προσωρινής διοίκησης, μετά την παραίτηση του πατέρα του, γνωστού βιομηχάνου. Η εταιρία που εκδίδει -μεταξύ άλλων- την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που όμως απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.