Συνελήφθη η γυναίκα που παρίστανε την ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ

Συνελήφθη η γυναίκα η οποία το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές προέβη σε ψευδείς καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση της μικρής Άννυ Μπορίσοβα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η γυναίκα είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητα, παριστάνοντας ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ και μετά τη σύλληψή της θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ακολούθως στο αυτόφωρο.

 

Νωρίτερα, η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ότι υπήρχαν καταγγελίες στον αρμόδιο εισαγγελέα περί κακοποίησης της Άννυ από τους γονείς της, από ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η εν λόγω «ψυχίατρος» δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη στον Οργανισμό καθώς και ότι δεν βρέθηκαν αιτήσεις των γονιών της Αννυ για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης.

 

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Αθηνών διέψευσε ότι υπάρχει φάκελος για την οικογένεια του παιδιού στον ΟΚΑΝΑ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει εισαγγελέας με το επίθετο «Σκανδαλάκης», το οποίο επικαλέστηκε η γυναίκα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

«Κατόπιν των ανωτέρω διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ποκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα της καταγγέλλουσας και να αποδωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν ψευδώς» προσθέτει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΚΑΝΑ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός οτι “κάποια κυρία” εμφανίσθηκε ως ψυχίατρος του Οργανισμού και δήλωσε ότι παρακολουθούσε τους γονείς της ‘Αννυ Μπορισόβα, οι οποίοι -όπως είπε σε δημοσιογράφους- ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.

 

Η γυναίκα, που είπε ότι ονομάζεται Μαρία Καλογεροπούλου, δήλωσε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού ότι ως ψυχιάτρος του ΟΚΑΝΑ είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να αφαιρέσει την επιμέλεια της μικρής ‘Αννυ απο τους γονείς της.

 

«Πήγα 4 φορές στον εισαγγελέα και τον παρακάλεσα. Η τελευταία φορά ήταν πριν 5 μήνες» δήλωσε η γυναίκα που παρουσιάστηκε σαν ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι η μητέρα αγαπούσε πολύ το παιδί της, αλλά δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει σωστά. Αντιθέτως, για τον πατέρα είπε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν ακολουθούσε αγωγή ή θεραπεία.

 

Τα όσα είπε η Μαρία Καλογεροπούλου, προκάλεσαν αίσθηση στον ΟΚΑΝΑ και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, ενημερώνει ότι: “Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου”.

 

Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κ. Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

 

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού”.

 

Πηγή: Έθνος