Συνελήφθη μέλος συμμορίας για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας

Υπόθεση απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας από μέλη τριμελούς συμμορίας, τα οποία προσπάθησαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από το υποψήφιο θύμα τους, προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αστυνομική έρευνα και άμεση κινητοποίησή τους.

 

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 50χρονος, σε βάρος του οποίου καθώς και δύο ακόμη συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και της  «Απόπειρας Απάτης».

 

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, έχοντας μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 85χρονης γυναίκας, στην Καλαμαριά και υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο τραυματίστηκε  σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, χρήζοντας άμεσης μεταφοράς σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας, ζήτησαν να συγκεντρώσει και να τους παραδώσει 2.500 ευρώ.

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την τηλεφωνική κλήση, το 50χρονο μέλος της συμμορίας μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό, οι προθέσεις του όμως έγιναν αντιληπτές από σύνοικο της πολυκατοικίας και ο δράστης συνελήφθη από άμεσα προστρέξαντες αστυνομικούς.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη τυχόν άλλων παθόντων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr