Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για trafficking

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μέλος συμμορίας, η οποία ενέχεται σε διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια και σε διακίνησή τους με τελικό προορισμό χώρες της Ευρώπης.

 

Πρόκειται για 33χρονο υπήκοο Πακιστάν, σε βάρος του οποίου, καθώς και τριών ακόμη συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης  και απόπειρας εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 22-12-2014, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε επικείμενη επιβίβαση (9) αλλοδαπών, σε φορτηγό αυτοκίνητο, με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί με την άφιξη τους στο τελικό προορισμό, θα κατέβαλαν στα μέλη του κυκλώματος,  το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ ο καθένας.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, τέσσερις εκ των αλλοδαπών, εκ των οποίων ένας ανήλικος, δεν διέθεταν τα απαραίτητα  ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.   

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr