Συνελήφθησαν 17 άτομα για παράνομες δραστηριότητες

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης, κατελήφθησαν συνολικά 27 άτομα να επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

 

(2) άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 38χρονου αλλοδαπού (ήδη κρατούμενος σε αστυνομικό κατάστημα για έτερα αδικήματα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διατηρούσε στο σπίτι του, (41) χαρτονομίσματα των εκατό (100) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

 

(4) άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

 

(8) άτομα, τα οποία δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

 

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

 

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Επίσης, βεβαιώθηκαν:

 

  • (9) παραβάσεις του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων και
  • (1) παράβαση για επαιτεία.

 

 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr