Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων

Με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων συνελήφθησαν δύο άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη 26χρονου, την ώρα που έβγαινε από ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκεια ελέγχου των στοιχείων ταυτότητας ο νεαρός άνδρας, υπήκοος Γεωργίας, έδειξε διαβατήριο άλλου ατόμου, το οποίο είχε στο εσωτερικό του πλαστή σελίδα.

 

Επίσης, σε όχημα, κοντά στο ξενοδοχείο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν 59χρονο συνεργό του 26χρονου.

 

Οι αστυνομικοί στην κατοχή του 26χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν φάκελο ταξιδιωτικής εταιρείας, που περιείχε τρεις κάρτες επιβίβασης με τα στοιχεία που αναγράφονταν στο διαβατήριο, μία σελίδα ηλεκτρονικής κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου, μία βεβαίωση διαμονής σε ξενοδοχείο της Κύπρου και μεγάλο αριθμό αχρησιμοποίητων πακέτων καρτοκινητής.

 

Στην κατοχή του 59χρονου, βρέθηκε ένα διαβατήριο Γεωργίας, στο οποίο αναγράφονταν τα πραγματικά στοιχεία του 26χρονου, αλλά στο εσωτερικό του υπήρχε επικολλημένη άδεια διαμονής, η οποία ήταν προϊόν κλοπής. Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν ένα δελτίο μεταφοράς κεφαλαίων εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, για αποστολή χρηματικού ποσού 3.000 ευρώ.

 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της πλαστογραφίας, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.