Συνελήφθησαν δύο εκ των ληστών που βασάνιζαν τα θύματά τους με σίδερο

Συνελήφθησαν δύο «ληστές με το σίδερο» που βασάνιζαν, χτυπούσαν και έκαιγαν με σίδερο τα θύματά τους για να τους αποκαλύψουν πού είχαν κρυμμένα χρήματα. Εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας σε οικία στην Πεύκη κατά τη διάρκεια της οποίας απείλησαν τους ενοίκους με σίδερο σιδερώματος καθώς και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής από οικία στο Χαλάνδρι.

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, ύστερα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση στην Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 37 και 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευθεί τα κατάλληλα μέσα (κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία, οχήματα) ενώ προέβαιναν και στην παρακολούθηση των στόχων τους, χρησιμοποιώντας μηχανήματα GPS τα οποία τοποθετούσαν στα οχήματα των ενοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν επακριβώς τις μετακινήσεις τους και τις ώρες που απουσιάζουν από τις οικίες τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε στις 4-12-2014 σε οικία στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν απειλήσει με ηλεκτρικό σίδερο σιδερώματος τις ενοίκους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων και των κοσμημάτων.

Εξιχνιάσθηκε επίσης και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής που διαπράχθηκε στις 2-6-2015 σε οικία στο Χαλάνδρι.

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

 

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικίες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Διάφορα κοσμήματα.
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim
  • Πλήθος φωτογραφικών συσκευών.
  • Πλήθος usb stick.
  • Πινακίδες οχημάτων.
  • Τρία (3) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.