Συνεργασία δήμου Θεσσαλονίκης- «Εγνατίας Οδού Α.Ε.»

Συνάντηση εργασίας με το νέο πρόεδρο της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» Πώργο Σκόρδα και στελέχη της εταιρείας είχε χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

 

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μέσα και από προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Πρόκειται για την Παράκτια Αστική Συγκοινωνία, οι μελέτες για την οποία εκπονούνται με κανονικούς ρυθμούς, και για την προγραμματισμένη ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Σκόρδας συζήτησαν και ζητήματα κυκλοφοριακών μελετών της Θεσσαλονίκης με έμφαση στο μετρό, καθώς και στο δίκτυο τραμ που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος επανέλαβε την άποψη της δημοτικής αρχής ότι τη διαχείριση του μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να αναλάβει στο εξής η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε συνεργασία βέβαια με την «Αττικό Μετρό Α.Ε.».

Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κυκλοφορίας Γιώργος Δημαρέλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.