Συνετρίβη μονοκινητήριο ανοιχτά της Τζαμάικα

Τραγικός θάνατος για το ζευγάρι των πολυεκατομμυριούχων Γκλέιζερ που επέβαινε.

Ένα μικρό ιδιωτικό αμερικανικό αεροπλάνο συνετρίβη στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Τζαμάικα μετά από μια μακρά και ανεξέλεγκτη πορεία προς την νοτιοδυτική Φλόριντα και αφού είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών και η απογείωση δυο μαχητικών για την επιτήρηση της πτήσης.

Οι αρχές της κομητείας της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ο Λάρι Γκλέιζερ στέλεχος του τομέα ακινήτων από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και η σύζυγός του Τζέιν. Και οι δύο σκοτώθηκαν όπως είπαν οι αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί αν και κάποιος άλλος ήταν στο αεροπλάνο.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, απεστάλησαν στον τόπο της συντριβής περίπου 14 ναυτικά μίλια (22 χιλιόμετρα) βόρεια από την τουριστική πόλη του Πόρτ Αντόνιο στη Τζαμάικα για να εντοπίσουν το μικρό αεροσκάφος. «Προς το παρόν δεν έχουν εντοπίσει το αεροσκάφος ή τα συντρίμμια του» δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Ο πιλότος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις κλήσεις του πύργου ελέγχου μία ώρα μετά την απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Greater Rochester της Νέας Υόρκης όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το μονοκινητήριο επταθέσιο αεροπλάνο τύπου Socata TBM700, πέταξε για αρκετές ώρες σε ύψος 25.000 ποδών (7.620 μέτρα), με κατεύθυνση νότια της ανατολικής ακτής της Φλόριντα και βόρεια της Κούβας.

Δυο αμερικανικά μαχητικά F-15 το επιτηρούσαν αλλά σταμάτησαν να το συνοδεύουν όταν άρχισε να εισέρχεται στον κουβανικό εναέριο χώρο. Οι αμερικανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει την Κούβα για την προσέγγιση του αεροσκάφους και οι κουβανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η πτήση δεν θεωρήθηκε παραβίαση του εναέριου χώρου τους. Το CNN μετέδωσε ότι οι χειριστές των μαχητικών F-15 που είχαν σταλεί για να επιτηρούν το αεροσκάφος είχαν οπτική επαφή με την καμπίνα του μικρού αεροπλάνου και ανέφεραν ότι ο πιλότος είχε γείρει προς τα εμπρός και παρέμενε ακίνητος.
Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βορείου Αμερικής (Norad) ο πιλότος του αεροσκάφους μπορεί να έπαθε «πιθανή υποξία» μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από την απώλεια της πίεσης στο θάλαμο του αεροσκάφους και πιθανώς κανείς από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφους να μην είχε τις αισθήσεις του.

Πηγή: Newsbeast.gr