Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη, αλλά με σημάδια ύφεσης

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη αλλά με σημάδια ύφεσης αφού κόπασαν οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ημιορεινών περιοχών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, λόγω της αυξημένης ολισθηρότητας και του παγετού.

 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία- νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- στις παρακάτω περιοχές του δήμου Ηρακλείου: Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας καθώς και το 70ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Παπαναστασίου λόγω τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Επίσης, κλειστά παραμένουν το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα, το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Κρουσώνα, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρουσώνα και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαράθου στον δήμο Μαλεβιζίου.

 

Κλειστά, επιπλέον, είναι τα σχολεία και στα χωριά του δήμου Βιάννου, αλλά και του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, όπως επίσης τα σχολεία της Ελιάς και του Μοχού στον δήμο Χερσονήσου και τα σχολεία στο οροπέδιο Λασιθίου.

 

Εξ αιτίας της μικρής εξασθένισης των θυελλωδών ανέμων, τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται και οι πτήσεις των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

 

Κλειστοί δρόμοι λόγω του χιονιά στα Χανιά

Προβλήματα κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Χανίων έχει προκαλέσει η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών, με την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με αρκετές δυσκολίες.

Εξ αιτίας της χιονόπτωσης κλειστές είναι οι οδικές αρτηρίες από την τοποθεσία Κεφάλι στους Λάκκους έως το οροπέδιο Ομαλού, από τον οικισμό Τεμένια έως το οροπέδιο Ομαλού, από τον οικισμό Έλος προς Κίσσαμο και από τον οικισμό Ίμπρος προς Σφακιά.

Λόγω χιονόπτωσης και ολισθηρότητας του δρόμου οι οδηγοί δύο υπεραστικών λεωφορείων που εκτελούσαν δρομολόγια με συνολικά 8 μαθητές στις περιοχές Μαλάξα Χανίων και Σαμωνά Αποκορώνου ακινητοποίησαν τα οχήματα τους για λόγους ασφαλείας, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στα σπίτια τους με την συνδρομή της ΕΛΑΣ