Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΑΠΘ -Καταγγελία της Πρυτανείας ότι άγνωστοι προκάλεσαν ζημίες και παραβίασαν αρχεία με φακέλους

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη που έγινε χθες στο Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από ομάδα περίπου πενήντα ατόμων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό και τους Σύρους πρόσφυγες.

 

Η Πρυτανεία του ΑΠΘ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες αρχές για τη νέα κατάληψη, η οποία όπως επισημαίνει “δε σχετίζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ούτε έχει φοιτητικά αιτήματα”, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να “ενημερώσει τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σχετικά με τις καταλήψεις των προηγούμενων ημερών”, αλλά και τις “ζημίες, που μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως έχουν προκληθεί στους χώρους του ΑΠΘ”.

 

Σημειώνεται, ότι μετά την προηγούμενη τριήμερη κατάληψη που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι στο κτίριο διοίκησης, η Πρυτανεία, με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, κατέθεσε αναφορά στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Οι φύλακες, μετά τη λήξη της κατάληψης, διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι σε όλους σχεδόν τους τοίχους του ισογείου είχαν γραφεί συνθήματα, όπως και στο μεγάλο επιτοίχιο ζωγραφικό έργο, που βρίσκεται στο ισόγειο.

 

Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι στο χώρο της γραμματείας του Τμήματος Κινηματογράφου είχαν εισέλθει άγνωστοι, οι οποίοι εμφανώς έψαξαν τους φακέλους της γραμματείας, χωρίς να χρησιμοποιηθεί το υπολογιστικό σύστημα βαθμολογιών του Τμήματος.

 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας, οι άγνωστοι εισήλθαν και στο χώρο του αρχείου των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων όλου του προσωπικού του ΑΠΘ, έγραψαν συνθήματα στο τοίχο, έψαξαν το αρχείο των χιλιάδων φακέλων, μεταξύ των οποίων και τον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο του πρύτανη.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Πρυτανεία δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί σιωπηρά τυχόν πράξεις που επισύρουν ποινικές ευθύνες, ούτε να επιτρέψει σε ομάδες φοιτητών ή άλλων ατόμων να διακόπτουν συνεχώς τη λειτουργία του πανεπιστημίου, ενώ απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου.