Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζονται τα προβλήματα που προκλήθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών σε βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου η κακοκαιρία υποχωρεί σταδιακά. Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης και πλημμυρικά φαινόμενα σε γεωργικές εκτάσεις.

Στη Ροδόπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των υδάτων, έκλεισαν οι διαβάσεις: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρινου (περιοχή Ιασίου), Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης) και Λοφαρίου (περιοχή Στρύμης). 

Επίσης, από την υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ, έχει διακοπεί η σιδηροδρομική συγκοινωνία από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι στιγμής, τα συνεργεία χρειάστηκε να επέμβουν σε 46 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, καθώς και σε τρεις κοπές δέντρων.

Στο νομό Σερρών, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις έχουν κατακλυστεί από νερά, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα, ενώ λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού Τριπόταμου στην Ημαθία, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε δύο ανώνυμες δημοτικές οδούς, μεταξύ Βέροιας – Λαζοχωρίου και Μακροχωρίου – Ταγαροχωρίου.

Στο Κιλκίς εξαιτίας υπερχείλισης στη διάβαση του ποταμού Γαλλικού, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μανδρών – Γαλλικού, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Ν.Γωνιάς Χαλκιδικής, στο 5ο χλμ, λόγω υπερχείλισης παρακείμενου ρεύματος.

Προβλήματα παρατηρούνται εξάλλου, από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στα ορεινά της Πέλλας, της Ημαθίας, της Καρδίτσας, του Κιλκίς και της Ροδόπης. 

Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας Πέλλας, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς το χιονοδρομικό, μέσω Άρνισσας, από το 11ο έως το 25ο χλμ.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στην παλιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91ο έως 98ο χλμ και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – χιονοδρομικό κέντρο Σέλι, από 20ο έως 26ο χλμ, Βέροιας – Δασκίου, από 32ο έως 43ο χλμ, Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, από 4ο και Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο Σέλι, από 4ο χλμ και άνω. 

Στο νομό Καρδίτσας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), Μουζακίου – Στεφανιάδας, από το 10ο έως το 22ο χλμ, (θέση Αγ.Νικόλαος), Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο έως 13ο χλμ, όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια στο Κιλκίς και σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης.