Συνήγορος Γ. Αποστολόπουλου: Δεν προκύπτουν ποινικές ή πολιτικές ευθύνες από την κατάθεση

Καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη δεν προέκυψε σε βάρος του Γιώργου Αποστολόπουλου για την υπόθεση Χαϊκάλη κατά την κατάθεσή του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του μετά το πέρας της διαδικασίας. Ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως τόνισε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Συμπλήρωσε πως κατά την κατάθεση 2,5 ωρών δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων.

 

Παράλληλα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως και σήμερα Σάββατο, αναμένεται ο εισαγγελέας να καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά και τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος (κατά δήλωση του κ. Χαϊκάλη) παρέλαβε το παράνομο οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με τον καταγγελλόμενο και το επεξεργάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές, ανάλογα με τις καταθέσεις που θα λάβουν, θα εξετάσουν κατ’ αντιπαράσταση τους Χαϊκάλη – Αποστολόπουλο και Χαϊκάλη – Λαζόπουλο.

Σημειώνεται πως, βάσει της νομοθεσίας, το υλικό που έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Χαϊκάλης θεωρείται μη νόμιμο, καθώς η καταγραφή δεν έγινε με σχετική εισαγγελική άδεια.

 

Αυτόφωρο για καταγγελίες περί χρηματισμού εν μέσω προεδρικής εκλογής

Στο πλαίσιο αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε με σημερινή του ανακοίνωση τη διερεύνηση κάθε καταγγελίας περί χρηματισμού βουλευτή έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Οι εισαγγελικές Αρχές τονίζουν πως η έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη γίνεται με «απόλυτη μυστικότητα», η οποία – όπως τονίζει ο κ. Ντογιάκος – επιβάλλεται από τη φύση της υπόθεσης και από το νόμο.

 

Επιπλέον, ο κ. Ντογιάκος σημειώνει πως η εισαγγελία έχει δώσει εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη στην υπόθεση Χαϊκάλη, υπογραμμίζοντας πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έδωσε σε καμία από τις καταθέσεις του στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου προσώπου.