ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συγκεντρώνονται οι 180 – Πάμε για εκλογές

«Η επίσπευση της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αναμενόμενη και καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για το λαό και τον τόπο, που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπευστούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

 

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό απέδειξε ότι δεν προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία αντίστοιχη του ελάχιστου αριθμού των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

» Η απόφαση – σε συνεννόηση με την τρόικα – να επισπευτεί η Προεδρική εκλογή, αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα τα καταφέρουν».

 

ΑΝΕΛ: Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες

 

«Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες» ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

 

Ο κ. Κουίκ, στη δήλωσή του είπε: «Οι συγκυβερνώντες επειδή ξέρουν ότι τα νέα μέτρα της τρόικας, δεν θα περάσουν από τη Βουλή, και θα έπεφταν εκ των έσω, προτιμούν να φύγουν λιγότερο επώδυνα με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του ΠτΔ, όπου δεν θα βρουν τους 180 και θα πάνε για τις εκλογές της ήττας. Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες…»

 

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, έδωσε εντολή να τεθούν σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα όλα τα όργανα και οι συντονιστικές επιτροπές του κινήματος. Επίσης την Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι. στα γραφεία του κινήματος θα γίνει κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

«Καμμία ελπίδα δεν έχει ο Σαμαράς να συγκεντρώσει 180 βουλευτές» σχολίασε η Χρυσή Αυγή.