ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες

Η κυβέρνηση παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη.

Με αφορμή τις σημερινές εικόνες από την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ολισθηρό κατήφορο της κυβέρνησης που μόνο στόχο έχει των αντιπερισπασμό από τις παλινωδίες της πολιτικής της και υποστηρίζει πως «παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του.

Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο. Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια».

Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Ραγκούσης: Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ
Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνει ότι, μετά από επικοινωνία που είχε με την πολίτη που καταγγέλλει ότι χτύπησαν τον γιο και τον σύζυγό της, επιβεβαιώνεται η κατάλυση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ- επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος. Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-kybernisi-diatarassei-koinoniki-synohi