Τα 5 λάθη που δεν πρέπει καμία νύφη να κάνει με τη πεθερά

mhtera-nyfi-pethera

Είτε οι σχέσεις σας με την πεθερά σας είναι άριστες, είτε κάκιστες, χρειάζεται προσπάθεια και από της δύο πλευρές και «δουλειά» ώστε η συνύπαρξη να γίνεται όλο και καλύτερη.
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι εκείνη μεγάλωσε τον άντρα που αγαπάτε και ότι είναι ένα πρόσωπο που «ήρθε για να μείνει στη ζωή σας». Σε γενέθλια, γιορτές παιδικά πάρτι, θα είναι παρούσα φυσικά. Γι’ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε μια θετική σχέση μαζί της και να αποφύγετε τα 5 παρακάτω λάθη.

Μην την αντιμετωπίζετε σαν να είναι «βάρος».
Αντιμετωπίστε την πεθερά σας όπως ακριβώς θα κάνατε και με οποιαδήποτε άλλη γνωριμία με την οποία θέλετε να αποκτήσετε μια καλή σχέση. Δεν θα φωνάζετε ποτέ με το παραμικρό σε έναν συνάδερφό σας, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας που αξίζει το σεβασμό.

Μην ξεχάσετε την φωτογραφία της στον τοίχο με τη συλλογή σας.
Ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε την πεθερά σας να αισθανθεί ότι δεν αποτελεί μέλος της οικογένειάς σας, είναι να την «κρατάτε έξω» από κάτι που για εσάς μπορεί να φαίνεται μικρό, για εκείνη όμως είναι σπουδαίο. Αυτό μπορεί να είναι μια φωτογραφία σε κορνίζα.

Βεβαιωθείτε ότι όσες φωτογραφίες της δικής σας οικογένειας έχετε κορνιζαρισμένες, άλλες τόσες πρέπει να έχετε και της οικογένειας του συζύγου σας. Αν δεν το κάνετε αυτό θα αισθάνεται μονίμως αδικημένη και προσβεβλημένη. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως τώρα πια είστε όλη μια οικογένεια.

Σταματήστε να κάνετε υποθέσεις και να νομίζετε ότι θέλετε και οι δύο τα ίδια πράγματα από αυτή τη σχέση.
Το γεγονός ότι μπορεί εσείς να θέλετε να γίνετε κολλητές με την πεθερά σας δεν σημαίνει ότι κι εκείνη θέλει το ίδιο. Αντ’ αυτού κάντε ένα βήμα κάθε φορά. Προσπαθήστε να γνωριστείτε καλύτερα, μοιραστείτε τα ενδιαφέροντά σας και ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνετε φίλες.

Αφήστε την να ζήσει τις στιγμές της.
Μπορεί εκείνη να μαγειρεύει τον πουρέ με τον δικό της τρόπο, αλλά ο δικός σας να είναι καλύτερος και να το λέτε στον σύζυγό σας. Μπορεί να έχετε δίκιο και όντως ο πουρές να είναι πιο γευστικός έτσι όπως εσείς τον μαγειρεύετε αλλά δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό που πρέπει να κάνετε θέμα και να δώσετε μάχη.

Μην νομίζετε ότι ο τρόπος της είναι ο λάθος τρόπος.
Όπως λέγεται, υπάρχουν πάντα δύο όψεις σε κάθε ιστορία. Προεξοφλώντας το σενάριο πώς η δική της άποψη είναι λανθασμένη, είναι ένα δικό σας μεγάλο λάθος.

Αντ’ αυτού δώστε της το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε τους λόγους γιατί βλέπει την κατάσταση με τρόπο διαφορετικό από τον δικό σας. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές της αλλά μπορείτε να ζητάτε τη γνώμη της.

Πηγή:Newsbeast