Τα iPhones θα «καταλαβαίνουν» αν έχουν κλαπεί

Θεωρείται πλέον ως δεδομένο πως η Apple αναζητά νέους τρόπους για να παρέχει ασφάλεια των δεδομένων ενός iPhone. 

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα αν η αγαπημένη σας συσκευή έχει κλαπεί, να μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις σε μια άλλη συσκευή ή να κλειδώνει αυτόματα μόλις «αντιληφθεί» μια περίεργη συμπεριφορά;

Μια νέα πατέντα της Apple που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο ευρεσιτεχνιών στην Αμερική με τίτλο «Δημιουργία ειδοποιήσεων βασισμένες στη συμπεριφορά του χρήστη», παρουσιάζει ένα τέτοιο σενάριο.

Συγκεκριμένα η εν λόγω ευρεσιτεχνία παρουσιάζει μια μέθοδο με βάση την οποία, το iPhone αυτόματα θα κλειδώνει ή θα ενεργοποιεί ένα σύστημα ειδοποιήσεων μόλις αντιληφθεί περίεργη συμπεριφορά του χρήστη.

Το iPhone θα αποθηκεύει κινήσεις/συμπεριφορές του χρήστη από την καθημερινότητά του και ενέργειες και θα μπορεί να τις συγκρίνει με παλαιότερες ανάλογες καταγραφές. Τέτοιες κινήσεις/συμπεριφορές σύμφωνα με την πατέντα θα μπορεί να είναι χειρονομίες, δεδομένα από τον αισθητήρα κίνησης ακόμη και ρυθμίσεις στη γραμματική και στο λεξικό του πληκτρολογίου. Το iPhone λοιπόν θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ένα προφίλ του χρήστη του.

Αν για κάποιο λόγο παρατηρηθεί μια ανομοιομορφία, τότε αυτόματα η συσκευή θα μπορεί αρχικά να κλειδώνει και να ζητάει από το χρήστη τα στοιχεία του Apple ID ή το Passcode του. Εν συνεχεία θα υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ειδοποίησης άλλης συσκευής για αυτή την παράξενη συμπεριφορά.

Πηγή: appleworldhellas.com