Τα «μαζεύει» η Λαγκάρντ για τις απειλές – Ηταν… σχόλια Ελλήνων στο facebook!

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθούν και ανάλογες καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διερωτήθηκε «ποιο είναι αυτό το λόμπι, ποια είναι αυτή η μαφία που έχει τη δυνατότητα να κυβερνάει τον τόπο και να απειλεί διεθνείς παράγοντες;», ανέφερε ότι το 2012 δέχθηκε και ο ίδιος απειλές.

 

Τόνισε ότι του είπαν «έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις», προσθέτοντας πως εκείνος που το είπε βρέθηκε στη συνέχεια στη φυλακή. Τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για απειλές κατά της ζωής της από Ελληνες φοροφυγάδες, ζήτησαν χθες με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.

 

Η παρέμβαση του εισαγγελέα και η επιστολή Αθανασίου στην Κ. Λαγκάρντ «σοβάρεψαν» την υπόθεση και το Ταμείο επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ταμείου που μίλησε στον ΑΝΤ1 όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε κριθεί αναγκαίο να αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας για την κυρία Λαγκάρντ. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο αριθμός των σχολίων για την κυρία Λαγκάρντ έφτασε και τις 10.000 όταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε υποτιμητικές αναφορές για την Ελλάδα.