Τέλη κυκλοφορίας: Σήμερα οι αποφάσεις για το τι θα πληρώσουμε το 2017

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ να αναρτηθούν άμεσα στους λογαριασμούς που έχουν στο Taxisnet 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών του 2017.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι οι λύσεις που προκρίνονται δεν περιέχουν μεγάλες αλλαγές από τα ισχύοντα, έχουν όμως ως στόχο να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», εξετάζεται εάν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα είναι τουλάχιστον δημοσιονομικά ουδέτερη ή ακόμη και θετική για τα έσοδα του Δημοσίου μια τροποποίηση των υφιστάμενων τελών κυκλοφορίας, η οποία θα προβλέπει τη μείωση των τελών για τα παλιά ΙΧ μεσαίου και μεγάλου κυβισμού σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελέσει κίνητρο για εκατοντάδες κατόχους οχημάτων να άρουν την ακινησία.

Σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι οι απώλειες από τις μειώσεις στα τέλη για αυτά τα οχήματα είναι τελικά πολύ μεγάλες ώστε να μην μπορούν να καλυφθούν από τα τέλη των επανακυκλοφορούντων οχημάτων, τότε θα αποφασιστεί να μην γίνει καμία αλλαγή για φέτος στα ποσά των τελών κυκλοφορίας.