Τέλος Νοεμβρίου οι αυξήσεις στους ένστολους

Στο τέλος Νοεμβρίου, με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων, μαζί με τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014 και μετά..

 

Αυτό διευκρίνισαν σήμερα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των μισθών τους το 2012.

 

Σημειώνεται, ότι οι αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπώνπου έγιναν στους ένστολους και θα είναι ενιαίες για όλους.

 

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2014 και θα ολοκληρωθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις.

 

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι στο πλαίσιο της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους.