Τέλος στις ελληνοποιήσεις κρέατος με πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την λειτουργία, από τον τρέχοντα μήνα, του προγράμματος, που βάζει φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Όπως επεσήμανε, ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και έχει εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώμη των κρεοπωλών για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος και τόνισε ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει η διαβούλευση και έτσι το “μεγάλο αυτό εγχείρημα θα είναι πραγματικότητα από τον τρέχοντα μήνα”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 μπαίνει μπροστά ο κτηνίατρος εκτροφής που είναι και αίτημα των ίδιων των κτηνοτρόφων, ενώ κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει ο κλάδος τόνισε ότι “στην κτηνοτροφία υπάρχει μια κατάσταση που συνδέεται με αργοπορία πληρωμών, δικαιολογημένες και μη, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα, γιατί υπάρχει η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα των βοσκοτόπων και παράλληλα ήρθε και ο καταρροϊκός πυρετός και έτσι αυξήθηκε η ανασφάλεια στον κλάδο”.

Στο πλαίσιο όμως αυτό και αναγνωρίζοντας την κατάσταση ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι “οι κτηνοτρόφοι είναι στην πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης γι αυτό και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθνικού φακέλου στην ΚΑΠ”.

Όπως επεσήμανε στις επόμενες εβδομάδες θα πάει στη Βουλή και η τροπολογία που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο για τα βοσκοτόπια, ενώ τόνισε ότι μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι στα βιολογικά για το 2012 και 2013, όπως και οι Νέοι Αγρότες του 2009. Ξεκαθάρισε δε ότι άμεσα θα πληρωθεί και η ενιαία ενίσχυση, ενώ εντός του Δεκεμβρίου θα πληρωθεί και η δεύτερη εξισωτική του 2014 “που θα είναι κανονική”.

Παράλληλα, ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία εξεύρεσης πίστωσης για να ακολουθήσει και δεύτερο κύμα αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό”.