Τέλος τα πήγαινε -έλα της Τρόικα στα υπουργεία: Στο Παρίσι η επόμενη επιθεώρηση για να μην υπάρχουν… δράματα

Στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επιθεώρηση του Ελληνικού Προγράμματος από την Τρόικα ύστερα από την αποδοχή σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Αξιωματούχος του Ταμείου επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Στόχος της τρόικας και της κυβέρνησης είναι η αποδραματικοποίηση της επιθεώρησης και η συζήτηση με ηρεμία και ψυχραιμία των θεμάτων, που θεωρούνται κλειδιά για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος χωρίς άλλα προβλήματα.

 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο μετά από τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της Τρόικα και οι τεχνικές επιτροπές, θα μεταβούν στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου και προγραμματίζουν να μείνουν για λίγες μόνο μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτό και το βασικό επιχείρημα του Πρωθυπουργού ότι επηρεάζονται οι υπουργοί και ο λαός κάθε φορά που γίνεται η επιθεώρηση στην Αθήνα, και ότι αν ξεκινά η επιθεώρηση από το εξωτερικό θα ολοκληρώνεται και πιο γρήγορα.

 

Στο Παρίσι θα μεταβούν ο κ. Χαρδούβελλης, ο κ. Παπασταύρου από το γραφείο του πρωθυπουργού, και οι κ. Βρούτσης, Μητσοτάκης, Δένδιας.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Λαγκάρντ, στο Παρίσι μέσα στον Αύγουστο.