Τέσσερις μήνες υπομονή για όσους έλπιζαν σε υποσχέσεις και βλέπουμε!

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν θέλουμε να παραμείνουμε ως χώρα στο ευρώ, αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε να καταπιούμε όλη αυτή την διεθνή συνωμοσία κερδοσκόπων σε βάρος των Ελληνίδων, των Ελλήνων και της χώρας μας είναι πλέον η μόνη λύση για να τερματιστεί το σχέδιο εξαφάνισής μας από προσώπου γης και της μετατροπής της χώρας μας σε προτεκτοράτο των κερδοσκόπων. Γιατί η κυβέρνηση δεν το κάνει παρά προτιμά τη συνεννόηση με τους εχθρούς της χώρας και του λαού; Μήπως γιατί δεν αγωνίζεται για τους Ελληνες παρά για μια… νέα σελίδα στην Ευρώπη;

 

Ως λαός έχουμε κουραστεί από τα παραμύθια της Χαλιμάς. Οτι έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά το έλεγε και ο Σαμαράς πριν γίνει πρωθυπουργός αν και όχι με τόση πειστικότητα όσο ο νυν πρωθυπουργός. Ηταν λογικό το έχει αποδείξει η Ιστορία. Πουλάς ελπίδα κερδίζεις τη δημοκρατική μάχη και στο τέλος ως «Επανάσταση» το πρώτο που κάνεις είναι να φας τα παιδιά σου και όχι τους εχθρούς της κοινωνίας. 

 

Εχθροί της κοινωνίας ως γνωστόν δεν είναι οι μετανάστες από το Πακιστάν ή το Μπανγκλαντές ή τη Νιγηρία. Δεν είναι τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών που στην τελική αισθάνονται Ελληνες – αν και υπό αυτές τις συνθήκες υφέρποντος ρατσισμού όχι από τους απλούς πολίτες αλλά από την επίσημη Πολιτεία- θα τα δικαιολογούσαμε αν έλεγαν ότι νιώθουν ένα μίσος απέναντι στο Κράτος. Δεν είναι τα μόνα, το ίδιο νιώθουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες. 

 

Βλέπουν  απέναντί τους ένα Κράτος που μέρα με τη μέρα τους πνίγει, και αντί να χαλαρώσει λίγο το σφίξιμο γύρω από το λαιμό τους, συνεχίζει με την  ίδια ένταση να τους σφίγγει, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες. 

 

Κι αρχίζει πάλι το γαϊτανάκι της επίρριψης ευθύνης. Φταίει ο Δρ Σόιμπλε, φταίει η γερμανική κυβέρνηση, φταίνε οι θεσμοί (τρόικα), δυστυχώς υπάρχουν συμφωνίες και κάθε μέρα διαβάζουμε ότι η Αστυνομία συνέλαβε μετανάστες, φτωχοδιάβολους και όσοι είναι οι δράστες αυτού του παγκόσμιας πρωτοτυπίας Οικονομικού Εγκλήματος σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και μιας ολόκληρης χώρας όχι απλά παραμένουν ασσύληπτοι αλλά κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να απολαμβάνουν βουλευτικής ασυλίας. 

 

Τελικά,.η κυβέρνηση τί θεωρεί «κόκκινη γραμμή»;

 

Από τις αντιδράσεις των Μανόλη Γλέζου, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων που μπορεί μεν να έχουν καταντήσει γραφικοί, αλλά επειδή στήριξαν την πολιτική αλλαγή επηρέασαν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που έλπιζε στην τιμωρία όσων την κατάκλεψαν, καταλάβαμε ότι η κυβέρνηση:

 

-Δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των τραπεζιτών. προσοχή όχι των τραπεζών, των τραπεζιτών. Τους αφήνει να ασελγούν στο κουφάρι των Ελληνων δανειοληπτών, να τους υπερχρεώνουν και μετά να τοποθετούν τα κλοπιμαία σε προσωπικές καταθέσεις σε λίστες Λαγκάρντ, ουπς συγνώμη, σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και άλλους φοροτραπεζικούς παραδείσους. 

 

-Δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα της οικονομικής Ολιγαρχίας! Να τους κατονομάσουμε, όλα αυτά τα σόγια που αισχροκέρδισαν σε βάρος των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Επρεπε να είναι φυλακή και η περιουσία τους στα χέρια του λαού. Αλλά;

 

-Δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Οχι να τους φυλακίσει για εσχάτη προδοσία, ούτε καν για τις μισθώσεις όπως η λιμουζίνα made in Germany. Και αυτοί συνεχίζουν να μιλάνε. 

 

-Δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των νεοτσιφλικάδων τόσο στην επίσημη Πολιτεία, στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγάλων κεφαλιών των δήθεν αριστερών που έθαψαν στο χώμα κόσμο και κοσμάκη -και η απόλυση δολοφονία είναι ρωτήστε κι έναν οικογενειάρχη- για να συνεχίσουν να παρασιτοζωούν σε βάρος της κοινωνίας, λαμβάνοντας θαλασσοδάνεια ή παχυλούς μισθούς. 

 

-Δεν θέλει να χάσει γενικά τίποτα η πλουτοκρατία, παρά να συνεχίσει να χάνει η φτωχολογία, στην οποία υποσχέθηκε ελπίδα για να την ανεβάσει στην εξουσία και τώρα οι νέοι εξουσιαστές ετοιμάζονται να διάγουν ανάλογο βίο με εκείνον των Πασοκονεοδημοκρατών. 

 

Λαέ, όταν έχεις αξιοπρέπεια ψηφίζεις ανθρώπους που είναι δίκοι σου άνθρωποι όχι από τα τζάκια, όχι τα παιδιά των πολιτικάντηδων. Η καλύτερα να μην ψηφίζουμε καν. Η καλύτερα να επέλθει το χάος η αναρχία και να δούμε ποιος θα επιβιώσει. 

 

Ολοι περιμέναμε με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να γυρίσει ο τροχός. Οχι για να συνουσιαστούμε, αλλά για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκαλέσανε. Αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για να ξεσπάσει και να εξαπλωθεί και οι συνέπειές της να περιοριστούν μόνο στα μεσαία και φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. 

 

Οι μεγαλοδικαστές κοιτάξαν τον εαυτό τους, οι μεγαλοδιευθυντάδες του Δημοσίου κοιτάξαν τον εαυτό τους, οι αρχιγαλονάδες κοιτάξαν τον εαυτό τους και όλοι ξέσκισαν τον λαό, με αποτέλεσμα να εδώ πίσω από εκεί που γράφουμε αυτές τις λέξεις με αυτό το τσουχτερό κρύο, άνθρωποι, ηλικιωμένοι και όχι μόνο να κοιμούνται σε εισόδους πολυκατοικιών και σε χαρτόκουτα. 

 

Τέσσερις μήνες υπομονή για τις υποσχέσεις και βλέπουμε….

 

Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται τόσο μα τόσο νωχελική στην απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης! Οσοι γνωρίζαμε από κοντά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το περιμέναμε, αλλά όχι και τόση αφασία σε βαθμό εμπαιγμού όσων έχαψαν τα μηνύματα περί ελπίδας, αξιοπρέπειας, ανατροπής, ρήξης. 

 

Νωχελική όμως για ποιο λόγο; 

 

Οι τέσσερις μήνες και βλέπουμε που αφορούν την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, η επανάληψη της λειτουργίας της ΕΡΤ με όλο το προσωπικό που αγωνίστηκε και την κράτησε τόσους και τόσους μήνες ζωντανή κόντρα στις δικτατορικές μεθόδους Σαμαρά τύπου ΝΕΡΙΤ, η επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, ολα αυτά που αποτέλεσαν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης μεταφέρονται στις καλένδες, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1983, ως πρώτος ηγέτης που μας επέβαλε λιτότητα και ένθεν.  Η ομηρεία του ελληνικού λαού δεν κρατά δυστυχώς από τον καιρό του Μνημονίου αλλά πολύ παλαιότερα. 

 

Την ύστατη ώρα η κυβέρνηση έχει να πάρει μια απόφαση. Δεν γίνεται την κρίση να την πληρώνει ο λαός. Σε αλλούς καιρούς δεν θα χρειαζόταν καν να γράψουμε αυτό το άρθρο. Είναι αυτονόητο για τους τίμιους ηγέτες να υπηρετούν πιστά το λαό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πεδίο δόξης λαμπρό να διαβεί και θα μπορούσε να μακροημερεύσει στην εξουσία. 
 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, λοιπόν. Αν είναι να παραμείνουμε στο ευρώ και να παραμείνουμε όμηροι των κερδοσκόπων και δεν μιλάμε για τον γερμανικό ή άλλο βορειοευρωπαϊκό λαό -να τελειώνουμε και με αυτό το παραμύθι- να μην λαμβάνονται αποφάσεις υπέρ των βιαστών της κοινωνίας, παρά υπέρ της κοινωνίας. Αν είναι να μας λένε οι άλλοι ότι θα πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βιάζει την κοινωνία της Ελλάδας για την ευμάρεια των κερδοσκόπων- ε συγνώμη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ντε- δημοψήφισμα. Φτάνει πια. Πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι αθώοι που δεν έφταιξαν σε τίποτα για την κρίση των κερδοσκόπων και οι κερδοσκόποι εξακολουθούν να μας κάνουν υποδείξεις.

 

Φτάνει πια! Λύσεις υπάρχουν! Ο λαός σας εξέλεξε για να τις λάβετε! Διαφορετικά ο λαός θα βρεθεί απέναντί και σε εσάς και σε όποιον επιχειρήσει να προστατέψει τα συμφέροντα όσων του κατακλέψαν την περιουσία και συνεχίζουν να τον εκμεταλλεύονται και να τον εξευτελίζουν καθημερινά!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr