Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος σε 5 μέρες

Τέσσερις νεκρούς από την κακοκαιρία μέσα σε πέντε μέρες μετρά η Βόρεια Ελλάδα, ενώ ένα ακόμη άτομο εξακολουθεί να αγνοείται για πάνω από μια εβδομάδα.

 

Στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων της πρωτοφανούς νεροποντής προστέθηκαν χθες δύο άνδρες, που αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

 

Ο 44χρονος από το χωριό Ξυλοκερατιά Κιλκίς κινούνταν πεζός στα όρια των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης όταν στο ύψος του χωριού Νέα Φιλαδέλφεια επιχείρησε να διασχίσει με τα πόδια τον Γαλλικό Ποταμό από μια γέφυρα καλυμμένη από νερό.

 

Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε και κατάφερε να πιαστεί από ένα κλαδί, από όπου καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. Διερχόμενος κάτοικος τον άκουσε και επιχείρησε να τον προσεγγίσει, πετώντας του ένα σχοινί, αλλά ήταν αδύνατο. Κάλεσε την αστυνομία και την πυροσβεστική, και επί 25 λεπτά τον άκουγε να φωνάζει ότι δεν άντεχε άλλο. Πριν φτάσουν οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει. Επειτα από ολονύχτιες έρευνες εντοπίστηκε νεκρός.

 

Το ταξί βούλιαξε

Σχεδόν την ίδια ώρα, μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, ένας 49χρονος από το Αγιονέρι Κιλκίς επέστρεφε με ταξί στο χωριό του από την ΠΓΔΜ. Ο Σκοπιανός οδηγός επιχείρησε να κόψει δρόμο από το αγροτικό δίκτυο και κοντά στο χωριό Ασπρος το ταξί βούλιαξε στα λιμνάζοντα νερά της υπερχείλισης ενός καναλιού. Οι δύο άνδρες βγήκαν από το όχημα, αλλά ακολούθησαν διαφορετικές κατευθύνσεις.

 

Ο 42χρονος οδηγός έφτασε στις 10 το βράδυ στο χωριό, όπου ζήτησε βοήθεια. Σωστικά συνεργεία ερεύνησαν την περιοχή και βρήκαν νεκρό τον 49χρονο το πρωί. Ακαρπες για 8η μέρα ήταν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 49χρονου αστυνομικού που αγνοείται στον Εβρο, ενώ η κατάσταση εκεί εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

 

Στον Πόρο, που πνίγηκε και έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 66 σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί ολική καταστροφή οικοσκευών κι εξοπλισμού σε Ασκέλι, Συνοικισμό και Νεώριο, ενώ σημαντικές είναι και οι ζημιές στις υποδομές, με το οδικό δίκτυο να έχει πληγωθεί σοβαρά, γεφύρια να χρειάζονται ανακατασκευή και σχολεία να θέλουν αντικατάσταση στέγης. «Μόνο η Περιφέρεια Αττικής έχει εμφανιστεί. Η υπόλοιπη Πολιτεία είναι απούσα», μας έλεγε χθες ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης.

 

Πηγή: Έθνος