Τετράποδη… ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη

Τετράποδη… ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη με χαρούμενες ουρές και παιχνιδιάρικη διάθεση επιχειρείται, μέσα από έκθεση φωτογραφίας, όπου σκυλιά ποζάρουν στον φακό, μπροστά σε εμβληματικά σημεία – μνημεία της πόλης.

“City of dog” λέγεται η έκθεση του δημοσιογράφου Κωστή Ζαφειράκη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Garçon Brasserie και αποτελείται από 25 συνθέσεις με φωτογραφίες και κολάζ.

 

“Στην ουσία πρόκειται για μια αφήγηση γύρω από ένα μνημείο, συντροφιά με τους σκύλους των φίλων μου, τον Ίμο, τη Μάγια, τον Μπλακ, τον Τίμο, τη Βέλβετ, τον Λούι, τη Μοίρα, την Ισαβέλλα, τον Κέιτο και την Κίκα” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαφειράκης.

Άλλωστε τα σκυλιά είναι για τον ίδιο, “απλώς η αφορμή για να ξαναβγούμε βόλτες στην πόλη, να ξαναθυμηθούμε και να ανακαλύψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες πίσω από τη Ροτόντα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο, την εκκλησία των 12 Αποστόλων, την οδό Ολύμπου, την Καμάρα, την πλατεία Ναυαρίνου, τον Αριστοτέλη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα περιστέρια του, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θερμαϊκό και γενικώς όλα όσα συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης”.

 

Στόχος του Κωστή Ζαφειράκη είναι και η έκδοση βιβλίου με αφηγήσεις για τα μνημεία της πόλης που απευθύνεται σε παιδιά, με ξεναγούς τα συμπαθή τετράποδα. Και προτρέπει, την επόμενη φορά που θα βγείτε βόλτα με τον σκύλο σας (έχοντας πάντα στη τσέπη το απαραίτητο σακουλάκι για τις ακαθαρσίες), να “δείτε τη γειτονιά σας με άλλο μάτι και να ανακαλύψετε την πόλη, ακολουθώντας τη μύτη τους, γιατί τα σκυλιά… ξέρουν”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα, στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ