Θ. Πάγκαλος: «Δεν θα έλεγα όχι αν με πρότειναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Στο ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στο ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στον Βήμα FM, και συνέχισε:

 

«Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος».

 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πάγκαλος σημείωσε:

 

«Είναι σίγουρος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημοσκοπήσεις θα είναι τόσο ευνοϊκές; Όταν βλέπει τώρα ότι τα δάνεια και τα χρέη μπορούν να επηρεάσουν και τις βελτιώσεις της οικονομικής κατάστασής του σε ένα-δυο χρόνια, δεν ξέρω αν θα το διακινδυνεύσει (ένας πολίτης)».«Υπάρχουν εκατοντάδες Πρόεδροι στην Ελλάδα. Καλές προσωπικότητες. Και άνδρες και γυναίκες. Δουλειά μου δεν είναι να τους πω εγώ, αλλά αν μου αρέσει κάποιος, θα βγω και θα το πω. Αλέκος Παπαδόπουλος π.χ. Εμένα, δεν με προτείνει κανείς. (Αλλά αν με προτείνει) γιατί όχι; Δεν αυτοπροτείνομαι – λέω αν με προτείνει κάποιος, διότι εξάλλου θα ήταν αγενές να βγω και να πω να μην με προτείνει κάποιος», ανέφερε.

 

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική προς τον νυν και τους προηγούμενους προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις.

 

«Τα κόμματα δεν είναι και δεν μπορούν να είναι εκκλησίες, αιώνια και απαραβίαστα και να κάνουν πάντα το ίδιο. (Το ΠΑΣΟΚ) είναι ένα κόμμα που ήταν 40% και έπεσε κάτω από το 10% και έτσι, όσο πιο μικρό το κόμμα, τόσο πιο μεγάλο το εσωκομματικό μίσος. Δεν ξέρω (πώς θα εκφραστούν όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ). Αλλά ξέρω ότι δεν θα εκφραστούν δικαιώνοντας τον έναν ή τον άλλον αρχηγό. Και ο λόγος που δεν πήγα σε καμία από τις δύο συναντήσεις είναι ότι και οι δύο είχαν ως σκοπό να δειχθεί και να δικαιώσει τον οικοδεσπότη, τον καλούντα.

 

Στη μια περίπτωση ήταν ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όσο και να προσποιείται ότι ήταν το Ίδρυμα Παπανδρέου ή ο πατέρας του ή η ανάμνηση της 3ης Σεπτέμβρη αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να βγάλει ένα λόγο και να δικαιωθεί ή να εμφανιστεί ότι δικαιώνεται. Και βέβαια, απέτυχε παταγωδώς, διότι τα έκανε τελείως λάθος τα πράγματα. Λάθος τα είδε και λάθος τα κατάλαβε. Και από την άλλη πλευρά ήταν η επίσης λάθος για μένα σύσκεψη των οπαδών του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή του κ. Σημίτη. Ήταν ατυχής, διότι μάζεψαν 800 άτομα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ»; είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

 

«Πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν τελειώσει πολιτικά (Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σημίτης). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι υπουργοί σε μία κυβέρνηση ή να έχουν μία άλλη δραστηριότητα. Όλοι… Έχουν τελειώσει, διότι έκαναν θανάσιμα λάθη. Κι εγώ έχω τελειώσει, αλλά έχω τη δυνατότητα να το ξέρω και να το λέω. Ενώ αυτοί δεν θέλουν να τελειώσουν, παρά μόνον όταν εμφανιστεί ο Χάρος με το δρεπάνι του. Καλύτερα να τελειώνουμε νωρίτερα, με αξιοπρέπεια και συνείδηση».