Θ. Πλεύρης: Να μην βρεθεί η χώρα απομονωμένη

plevris

Να αλλάξει γρήγορα πολιτική η κυβέρνηση, προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα απομονωμένη είπε ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο radio1d και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών είναι απαραίτητα προκειμένου να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές δήλωσε ο Θ. Πλεύρης και συμπλήρωσε πως σίγουρα η κυβέρνηση Τσίπρα θα οδηγηθεί σε αυτήν τη λύση. Το συγκεκριμένο μέτρο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για μελλοντικές ροές, όπως πολύ επιτυχημένα είχε γίνει επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Πλεύρης, συμπλήρωσε πως παράλληλα πρέπει να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό, χωρίς να μεταβιβάζεται το πρόβλημα από το ένα κράτος στο άλλο.

Εκτός των άλλων, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως πρέπει να αυξηθεί η πίεση προς την Τουρκία, καθώς μέχρι στιγμής η γείτονος χώρα δυναμιτίζει κάθε συμφωνία και δεν δείχνει πρόθυμη να βοηθήσει. Η Τουρκία, συνέχισε ο κ. Πλεύρης, προσπαθεί να αναδείξει την αδυναμία της Ελλάδας να φυλάξει τα σύνορά της, τη στιγμή που η  αμφισβητεί τα σύνορά μας και έχει άλλες επιδιώξεις.

Τέλος, σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα σχολίασε πως αν δοθούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος οι πολίτες να ψηφίζουν ακραία σχήματα.

Ακούστε τη συνέντευξη: