Θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ;

Τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, και ιστοσελίδες Ιντερνετ που ξερνάνε την προπαγάνδα των αρπακτικών της περιουσίας του ελληνικού λαού μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελέα για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες. Θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και με τους τραπεζίτες που χορήγησαν τα θαλασσοδάνεια τί γίνεται;

 

Γνωρίζοντας εκ των έσω την κατάσταση (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι πριν τρία χρόνια τα γραφεία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελου Βενιζέλου, στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», στο κέντρο της πόλης) τα θαλασσοδάνεια προς τα ΜΜΕ που ανέκαθεν «έγλειφαν» τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και φυσικά την οικονομική ολιγαρχία και τραπεζοκρατία είναι κατά πολύ περισσότερα από τα ψίχουλα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζει ο ΣΔΟΕ. 

 

Μέχρι τώρα, επομένως, το μαχαίρι δεν μπαίνει βαθιά στο κόκκαλο. Το ποσό που έχει δοθεί ως θαλασσοδάνειο συνολικά στη διάρκεια μόνο των τελευταίων δέκα ετών στα ΜΜΕ υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια και όχι σε εκατομμύρια ευρώ. 

 

Προς το παρόν, μαθαίνουμε, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τα συνδρομητικά κανάλια πρέπει να καταβάλουν άμεσα 40 εκατομμύρια ευρώ οφειλόμενα για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το έχουν πράξει, δηλαδή από το 2011 έως το 2014. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα από τα θαλασσοδάνεια, αν και τα δύο συνδέονται όσον αφορά στην μπαταχτσίδικη λογική των ιδιοκτητών των καναλιών που αντανακλά την φιλαργυρία και την δίψα για αισχροκέρδεια της οικονομικής ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας επί συνόλω στην Ελλάδα. 

 

Η έρευνα για τα θαλασσοδάνεια διενεργείται από τον αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γαληνό Μπρη, ο οποίος ζήτησε στις 30 Μαρτίου από την Τράπεζα της Ελλάδος να συντονισθούν οι διαδικασίες ώστε να του παρασχεθούν αναλυτικά στοιχεία για τον έλεγχο των τραπεζικών δανείων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Ταυτόχρονα, η εισαγγελία ζήτησε από όλες τις τράπεζες αναλυτικά στοιχεία με τα δάνεια, ύψους άνω των 500 χιλ. ευρώ, που έχουν χορηγήσει σε επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης, θυγατρικές τους, ή σε φυσικά πρόσωπα που διευθύνουν ή εκπροσωπούν τις εταιρείες.

 

Τα στοιχεία ζητήθηκαν από τις τράπεζες μία μόλις ημέρα μετά την αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στη Βουλή ότι η κυβέρνηση «προτίθεται να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση -εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στο χώρο της ενημέρωσης» καθώς και την αιχμή ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να παράσχει «οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος, επικαλούμενη υπηρεσιακό – επαγγελματικό απόρρητο».

 

Το ζητούμενο είναι να αποκαλυφθούν πλήρως τα σκάνδαλα και να οδηγήσουν στην αποκάλυψη και άλλων σκανδάλων γύρω από την δυσωδία στον τρόπο λειτουργίας των συστημικών ΜΜΕ που οδήγησε και στην πλήρη απορρύθμιση του τρόπου άσκησης της δημοσιογραφίας που μετατράπηκε σε αμειβόμενη κονδυλοφορία και παπαγαλισμό υπέρ των κερδοσκόπων. Οι ένοχοι, αν υπάρχουν, όχι απλά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά αλλά και να επιστρέψουν πίσω τα παρανόμως κεκτημένα ή να κατασχεθεί η περιουσία τους. Το κόστος σε θέσεις εργασίας σαφώς θα είναι οδυνηρό, αλλά επιτέλους δεν γίνεται να κάνει άλλο πια θυσίες ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός για την ευμάρεια (και) των ιδιοκτητών ΜΜΕ και των αργόμισθων καλολαδωμένων και φιλοεξουσιαστών κονδυλοφόρων του Μνημονίου και της ελίτ. Φτάνει πια!

 

Εκτός και αν η ικυβέρνηση για άλλη μια φορά ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου πε΄ρι δήθεν έρευνας για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και περί αξίωσης της καταβολής των χρεών τους προς το Δημόσιο. 

 

Οσο για τα golden boys and girls που χορήγησαν σε μορφή θαλασσοδανείων τα λεφτά του κοσμάκη στους κεφαλαιοκράτες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν ασυλίας εξαιτίας των κατάπτυστων ειδικών νομοθετικών πράξεων που λήφθηκαν επί των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

 

Για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος των χρυσοπληρωμένων βασανιστών του ελληνικού λαού που βρίσκονται στην τραπεζοκρατία, επομένως, πρέπει να ξηλωθούν όλες οι ρυθμίσεις στη νομοθεσία που τους απαλλάσσουν από οποιαδήποτε δίωξη από τη Δικαιοσύνη. Ομως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει από κανέναν κυβερνητικό να εξετάζεται κάτι τέτοιο!

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr