Θα επανέλθει η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης

Η κυκλοφορία των Eurostar θα επαναληφθεί από το πρωί και όλα τα τρένα θα κυκλοφορήσουν αλλά με καθυστερήσεις, δήλωσε απόψε ο γενικός διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρίας της Μάγχης, έπειτα από την αναστολή των δρομολογίων εξαιτίας μίας πυρκαγιάς.

Η Eurostar αναμένει ότι θα ξανανοίξει μία από τις δύο σήραγγες απόψε, ωστόσο η κυκλοφορία των τρένων της δεν θα επαναληφθεί παρά το πρωί της Κυριακής, διευκρίνισε ο Νίκολας Πέτροβιτς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

“Η υπόθεση είναι ότι θα έχουμε μόνο μία από τις δύο σήραγγες για όλη την αυριανή ημέρα (Κυριακή), άρα θα υπάρχουν καθυστερήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές θα είναι περίπου μία ώρα.

Αντίθετα, όλα τα τρένα που πραγματοποιούν δρομολόγια και στις δύο κατευθύνσεις θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

“Οι πελάτες που έχουν εισιτήρια για αύριο (Κυριακή) μπορούν να πάνε κανονικά” στον σταθμό, είπε. Εκείνοι που το τρένο τους ακυρώθηκε σήμερα, και οι οποίοι θα αποζημιωθούν για τα εισιτήριό τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της Eurostar προκειμένου να κάνουν νέα κράτηση.

“Θα προχωρήσουμε στην ανταλλαγή (των εισιτηρίων), όμως τα τρένα ήταν ήδη πολύ γεμάτα” για την Κυριακή, προειδοποίησε ο Πέτροβιτς.

 

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπηκε σήμερα το απόγευμα στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη έπειτα από την έκλυση καπνού σε μία αμαξοστοιχία που μετέφερε φορτηγά.

Η Eurotunnel δήλωσε πως εντοπίστηκε μία “μικρή εστία φλογών” και πως η πυρκαγιά “τίθεται υπό έλεγχο”.

 

Η εταιρία προέβλεψε ότι η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί “το βράδυ στη νότια σήραγγα”, καθώς η άλλη έχει αποκλειστεί από την αμαξοστοιχία η οποία έχει ακινητοποιηθεί.