Θα έπρεπε να ντρέπονται!!!!

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Είμαστε το νέο και τα άλλα κόμματα είναι το παλιό» μας λένε και μας ξαναλένε τα μέλη και οι βουλευτές της κυβέρνησης, προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι δεν έχουν καμία σχέση με το πελατειακό κράτος του βολέματος, όπως το ξέραμε μέχρι τώρα. Αλλά οι διορισμοί φίλων, κολλητών, κομματικών στελεχών, αλλά και συγγενών τους, ήρθε σαν σίφουνας και το «νέο» απέδειξε ότι, όχι μόνο έχει πολύ μεγάλη σχέση με το «παλιό», αλλά αποτελεί και συνέχειά του.

Οι μετακλητοί κάνουν πάρτι στη πλάτη του κόσμου που έχουν να αντιμετωπίσουν το νέο φορολογικό και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τις αυξήσεις φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και τις μειώσεις των συντάξεων. Να δεχτούμε ότι μια κυβέρνηση, όταν έρχεται στην εξουσία, πρέπει να βάλει σε καίριες θέσεις δικά της άτομα, τα οποία όχι μόνο συμφωνούν με τη πολιτική της, αλλά θα εργαστούν υπέρ της και δεν θα της σκάβουν το λάκκο. Αλλά αυτό το πάρτι που έγινε με τις στρατιές των διορισμένων μετακλητών – κολλητών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπερνάει όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Και μάλιστα, τη στιγμή που διακηρύσσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όταν διακηρύσσουν ότι αποτελούν το «νέο», το διαφορετικό, το ηθικό. Την ίδια στιγμή διορίζουν φίλους, κολλητούς, συζύγους και συγγενείς τους με έναν ξέφρενο ρυθμό, που ξεπερνάει κατά πολύ το «παλιό» το οποίο ήρθαν δήθεν για να εξαλείψουν.

Η εγκύκλιος που αναγκάστηκε να εκδώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποκαλύπτει το πάρτι που κάνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους κολλητούς της, και μάλιστα σε περίοδο που η μεγαλύτερη πλειοψηφία του ελληνικού λαού προσπαθεί να επιβιώσει, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες και να συνεχίσει να πληρώνει τους απανωτούς φόρους που του επιβάλλουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γ.Χουλιαράκης δεν έβγαλε αυτή την εγκύκλιο από μόνος του, αλλά μετά από πιέσεις και συνεχείς ερωτήσεις των βουλευτών των άλλων κομμάτων. Λες και οι άλλοι έκαναν κάτι άλλο τόσα χρόνια. Όπως προκύπτει λοιπόν από αυτή την εγκύκλιο, οι μισθοί των μετακλητών – κολλητών διορισμένων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέρχεται ως και τις 4.631 ευρώ! Κάτι που, παλιότερα, στις καλές εποχές, μπορεί ο κόσμος και να το ανεχόταν. Όταν όμως ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου στο δημόσιο είναι 780 ευρώ, αυτό αποτελεί πρόκληση. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι υψηλότατοι μισθοί που δίνονται στους κολλητούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνονται σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και όταν αυτούς τους υπέρογκους μισθούς τους πληρώνει από τη τσέπη του, μέσω της αυξημένης φορολογίας, ο ελληνικός λαός που τα τελευταία έξι χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει ματώσει και εξακολουθεί να ματώνει από την υπέρογκη φορολογία και της ακρίβεια που του επιβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εμείς δεν θα πούμε ότι είναι πρόκληση. Εμείς λέμε ότι είναι ντροπή!!! Θα έπρεπε να ντρέπονται τα στελέχη της κυβέρνησης όταν δίνουν τέτοιους υπέρογκους μισθούς στους κολλητούς τους, τη στιγμή που ο λαός δεν έχει να φάει, ή να πληρώσει το δάνειό του για να σώσει το σπίτι του από τα κοράκια των distress funds, που οι ίδιοι οι κυβερνώντες έφεραν στη χώρα μας και τους ανοίγουν το δρόμο – οικονομικά και νομικά – να εισβάλλουν στις ζωές μας και να ξεκινήσουν το βρώμικο και σκοτεινό έργο τους. Θα έπρεπε να ντρέπονται και οι κυβερνητικοί βουλευτές που κάθονται άπραγοι στα έδρανά τους και παίρνουν κι αυτοί τους παχυλούς μισθούς του χωρίς να βγάζουν άχνα γι αυτό το πάρτι που στήθηκε στη πλάτη του ελληνικού λαού και γίνεται με τα λεφτά του. Τα λιγοστά λεφτά που του έχουν απομείνει για να πληρώνει νέους φόρους και ακρίβεια.