Θα ψηφίσουν 108.000 νέοι ψηφοφόροι

ekloges1

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικαστικές ενέργειες για τη διενέργεια των εκλογών.

«Τεχνικά και διοικητικά είμαστε έτοιμοι για την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών. Πιστεύω και εγώ πως όλα θα πάνε ομαλά και ότι θα έχουμε σχετικά σύντομα μία εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των δημοσιογράφων από τη SingularLogic.

Παράλληλα, επανέλαβε τη σύσταση και την προτροπή σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: «Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι υποχρέωση και καθήκον του πολίτη. Ένα καθήκον που επιτρέπει στον κάθε έναν να καθορίσει το δικό του μέλλον και το μέλλον όλης της χώρας. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για τον εαυτό μας».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους παρουσίασε τα νέα στοιχεία αυτής της εκλογικής διαδικασίας, υπενθυμίζοντας ότι «σ’ αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν 108 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι, που βάση και του εκλογικού νόμου αλλά και του Συντάγματος έχουν το δικαίωμα της ψήφου, αλλά δεν είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015».

Ενημέρωσε ακόμη ότι αναμένεται η απόφαση για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, εκτός από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και την Ολυμπία οδό, απ’ όπου υπήρξε άρνηση.