Θέατρο: “Ο Μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και… τα φαντάσματα”

psaltopoulos

Για τη θεατρική παράσταση “Ο Μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και… τα φαντάσματα” μίλησε η ηθοποιός Εύη Εμμανουήλ στο radio1d.gr καθ την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Συγκεκριμένα η κ. Εμμανουήλ μας έδωσε την ταυτότητα της παράστασης και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφρίες. Η παράσταση ανεβαίνει από το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης της Θεατρικής Έρευνας σε Διασκευή Κατερίνας Τερζοπούλου, και Αχιλλέα Ψαλτόπουλου. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο  Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, στο Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Περιοχή Καμάρας) για 9 μοναδικές παραστάσεις.
Η κωμωδία-παρωδία Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ, Ο ΑΜΛΕΤ, Η ΟΦΗΛΙΑ και…ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση με πολιτικές αποχρώσεις. Το βασικό εύρημα του έργου είναι ιδιοφυές. Όλα εξελίσσονται στην κουζίνα του κάστρου της Ελσινόρης, της Δανίας (τότε Δανιμαρκίας), όπου ο Μάγειρας και η οικογένειά του έχουν στήσει το δικό τους Βασίλειο των γαστρονομικών απολαύσεων. Έτσι τα υψηλά «δράματα» της αριστοκρατίας διυλίζονται μέσα από τα μάτια των απλών, καθημερινών ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά κωμικό, γεμάτο φαρσικά στοιχεία και ιδιαίτερα καλόγουστο. «Ο Μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και…τα Φαντάσματα » είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο έργο, που μας αφορά όλους..
Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί το Φθινόπωρο του 2013, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Στο νέο αυτό ανέβασμα υπήρξε νέα επεξεργασία του κειμένου, ώστε να προβάλλει ακόμα πιο καθαρά η πολιτική χροιά του έργου και ο θεατής πολύ πιο εύκολα να κάνει τις αναγωγές του από την Δανία του Τότε, στην Ελλάδα του Τώρα.
Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή, στις 18 Μάρτη και θα παίζεται Παρασκευή- Σάββατο στις 9:15 μμ.και Κυριακή στις 8:15μμ., μέχρι τις 3 Απριλίου. Σ το Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Περιοχή Καμάρας), τηλ. 2310 960063.
Το έργο ανεβαίνει σε Μετάφραση – Διασκευή : Κατερίνας Τερζοπούλου-Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, Σκηνοθεσία – Μουσική Επένδυση : Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, Σκηνικά – Κοστούμια : Μαριλένας Μπιντεβίνου, Φωτισμούς : Ανέστη Άγκου-Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, Γραφιστικά : Ελίζας Ζαρίφη -TreBanal Creative, Μακιγιάζ : Εύρης Καλότα, Βίντεο : Κώστα Φιλιππίδη, Φωτογραφίες : Γεράσιμου Σταθόπουλου, Δημόσιες Σχέσεις : Μαρίας Λουτζιούδη και με Βοηθό Σκηνοθέτη την Πολύνα Κούρτη.
Παίζουν δε οι ηθοποιοί : Μαρία Ανθίδου, Σταύρος Βαφειάδης, Κωνσταντίνος Βόλκος, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Εύη Εμμανουήλ, Σωτηρία Ζάνταλη, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Σάκης Κολότσιος, Μαρία Κομνηνακίδου, Δημήτρης Μπουζούδης, Γιάννης Ξενιτόπουλος, Μαρία Πρέκα και Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.
Τιμές εισιτηρίων 12 κανονικό, 8 φοιτητικό, 5 ανέργων.

Το εστιατοριο ” Μάγειρες” που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το θέατρο Φαργκάνη αγαπά το θεατρο! Μ’ ενα εισητήριο 12 ευρω βλέπετε και την παράσταση ” Ο μάγειρας, ο άμλετ, η Οφηλία και τα φαντάσματα ” και τρώτε αν θέλετε κι ένα γευστικότατο γεύμα στο εστιατόριο πριν την παράσταση, μέσα στη ίδια τιμή του εισητήριου. Το εστιατόριο κλείνει στις 8 το απάγευμα. Οι τελευταίες παραστασεις μας ειναι Παρασκευή 1/4/2016 , Σάββατο 2/4/2016 στις 21:15 και Κυριακή 3/4/2016 στις 20:15.