Θεόδωρος Καράογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια εκδικητική δημοκρατία

karaoglou

Με τη λατινική έκφραση “o tempora o mores” (ω καιροί, ω ήθη) σχολίασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου, την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση, ότι η κυβέρνηση εκδικείται όσους ψήφισαν ναι στο δημοψήφισμα. Ο Θ. Καράογλου μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη είπε ότι πλεόν όλα τα περιμένουμε από τους Συριζαίους και δεν μας προκαλεί έκπληξη το ήθος τους, ούτε το γεγονός πως θέλουν να παρουσιάσουν μια εκδικητική δημοκρατία. Η κυβέρνηση δεν εκλέγεται για να εκδικηθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Καράογλου και συνέχισε λέγοντας πως αυτή είναι η ποιότητα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο κίνητρό τους είναι η εκδίκηση όσων διαφωνούν μαζί τους.

Όσον αφορά τις δηλώσεις της βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως η κ. Βαγενά είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τα γνωστά της θεατρικά καραγκιοζιλίκια,  και δείχνει με τον χειρότερο τρόπο ότι το επίπεδο των μελών του Κοινοβουλίου είναι πολύ χαμηλό.

Επιπλέον, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγω για πρωτοφανή αποσύνθεση στο συγκεκριμένο χώρο που επηρρεάζει τις ζωές όλων των πολιτών και όλα πρέπει να διερευνηθούν είτε αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, είτε άλλους υπουργούς. Επιπλέον, ο κ. Καράογλου υποστήριξε πως πρέπει στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να αλλάξουν και οι διατάξεις που αφορούν τους βουλευτές, ενώ όπως αποκάλυψε σύντομα θα κυκλοφορήσει το καινούριο του βιβλίο με συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος.

Εκτός των άλλων ο κ. Καράογλου δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι υπηρέτησε ως υπουργός την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και είναι πεπεισμένος ότι εκείνη η κυβέρνηση έχει θετικό πρόσημο και θα έβγαζε την Ελλάδα από τα μνημόνια το 2014, αν δεν την έριχνε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των κόκκινων δανείων κάνοντας λόγω για συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες στη ρύθμιση των δανείων και τόνισε πως σαφέστατα η νομοθεσία πρέπει να καλύπτει την πρώτη κατοικία και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου μας έστειλε απάντηση στις τοποθετήσεις του κ. Καράογλου:

Ο κ.Καράογλου,ακολουθώντας την διακομματική(δυστυχώς!) “πεπατημένη”, υποτιμά ένα ολόκληρο επάγγελμα-λειτούργημα,και τους εκπροσώπους του, με την έκφραση “θεατρικά καραγκιοζιλίκια”(Αδικεί επίσης ΚΑΙ τον καραγκιόζη!!!)Η παντελής άγνοια επιτρέπει την αναπαραγωγή αντιδραστικών κλισέ,που κινούνται στα όρια του επαγγελματικού ρατσισμού.Στη συνέχεια, διαμαρτύρεται για το “χαμηλό επίπεδο”των μελών του κοινοβουλίου.Προφανώς, κατά τη γνώμη του,πρέπει να έχουμε μόνον (αμόρφωτους) δικηγόρους,γιατρούς,πολιτικούς μηχανικούς,επιχειρηματίες κλπ,κλπ,κλπ. και όχι καλλιτέχνες,προκειμένου ν’ανέβει το επίπεδο των μελών τού Κοινοβουλίου!!!

___________________________________
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Email: maria.kanello@gmail.com