«Θερμοκήπιο» δενδρυλλίων κάνναβης στη δυτική Θεσσαλονίκη

thermokipio1

Παρά την πυκνή βλάστηση σε ρέμα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν καλλιεργητές δενδρυλλίων κάνναβης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης κατάφεραν να εντοπίσουν αυτοσχέδιο θερμοκήπιο δενδρυλλίων κάνναβης.

Ταυτοποιήθηκαν ως καλλιεργητές 69χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη και 61χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της Δευτέρας (21-09-2015), έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο δενδρυλλίων κάνναβης, εντός ρέματος στην περιοχή της Πολίχνης, πλησίον του οποίου βρισκόταν ο αλλοδαπός καλλιεργητής, ο οποίος και συνελήφθη.

Εντός του θερμοκηπίου καθώς και στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (19) δενδρύλλια κάνναβης,
  • Μικροποσότητα κάνναβης,
  • Το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Όπως διαπιστώθηκε, για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο σε βρύση παρακείμενης οικίας.

Σε έρευνα της εν λόγω οικίας, εντός της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός (γιος του 61χρονου καλλιεργητή) και στον προαύλιο χώρο αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (6) δενδρύλλια κάνναβης
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • (1) μικρόδεμα κάνναβης βάρους (14) γραμμαρίων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το προαναφερόμενο θερμοκήπιο και η οικία βρίσκονταν σε σημείο με πυκνή βλάστηση, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός και η προσέγγισή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερου καλλιεργητή.