Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στους -2 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 74% και αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 74% και αυξημένη συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο.

Στους -5 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν χθες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρινισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Ταξιάρχη – Αρναία, μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος.

Στον νομό Ημαθίας, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, από το 86ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 19ο (διασταύρωση Κωστοχωρίου), έως το 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), όπως επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς. 

Στην Καστοριά, αλυσίδες, χρειάζεται η επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πήλιο, εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Ελατοχωρίου, Περτουλίου και Σελίου. Σε λειτουργία είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Πισοδέρι, αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα Καιμακτσαλάν και 3-5 Πηγαδίων. 

Το χιόνι είναι άφθονο στα περισσότερα κέντρα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν. Οι οδηγοί κατά την κίνησή τους, προς τα χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση στη διάρκεια της νύχτας.

Προκειμένου να διευκολυνθούν τα μηχανήματα για την εκκαθάριση του χιονιού, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, για να αποκατασταθεί στις 05.30 το πρωί.