Θεσσαλονίκη : Εγκληματική οργάνωση συνελήφθη για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Το μεσημέρι της Παρασκευής  στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν ο διευθύνων την οργάνωση μαζί με τον 25χρονο συνεργό του,καθώς επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, είκοσι αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και (5) ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό της χώρας.

 

Αμέσως μετά τη σύλληψη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

 

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000 – 2.500) ευρώ έκαστος, στον 50χρονο και στον 35χρονο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος για τη λειτουργία είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη πράξη.

 

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά (12.170) ευρώ σχετιζόμενα με την παράνομη διακίνηση των αλλοδαπών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.