Θεσσαλονίκη: Έταζε δάνεια μέσω αγγελίας και εξαπάτησε 57χρονο

Την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για ρευστό θέλησε να εκμεταλλευτεί 53χρονη, η οποία, μέσω αγγελίας που δημοσίευσε σε εφημερίδα, υποσχόταν ότι θα μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων.

Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, καθώς η επιτήδεια αποσπούσε χρήματα που δήθεν αφορούσαν έξοδα για τη μεσολάβησή της στην εκταμίευση δανείων.

 

Στα “δίχτυα” της έπεσε ένας 57χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, αφού εντόπισε την αγγελία, απευθύνθηκε -τον περασμένο Σεπτέμβριο- στην 53χρονη, ζητώντας τη συνδρομή της για τη σύναψη δανείου, ύψους 33.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης-απάτης, η φερόμενη ως δράστιδα, εκμεταλλευόμενη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του παθόντα, κατάφερε με το παραπάνω πρόσχημα να αποσπάσει από το υστέρημά του το χρηματικό ποσό των 1150 ευρώ, χωρίς να κάνει πράξη την υπόσχεσή της για την εκταμίευση του δανείου.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.