Θεσσαλονίκη: Κινέζοι «χτύπησαν» κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης με τη μέθοδο των… διαμαντιών

Δύο Κινέζοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για κλοπή σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλης.

 

Οπως ανακοινώθηκε πρόκειται για δύο άνδρες 43 και 40 ετών οι οποίοι πήγαν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και προσποιούμενοι τους αγοραστές διαμαντιών, ζήτησαν από την 58χρονη ιδιοκτήτρια, είδος διαμαντιού με συγκεκριμένη πιστοποίηση, χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ.Ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος δεν ήταν διαθέσιμος και οι δράστες ανανέωσαν το ραντεβού τους με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την παραγγελία του.

 

Στο ραντεβού ο ένας από τους δράστες απασχολούσε την 58χρονη ιδιοκτήτρια στο γραφείο της, προκειμενου ο 43χρονος συνεργός του να κινείται ανενόχλητος στο εσωτερικό του καταστήματος ο οποίος κατάφερε να αφαιρέσει δαχτυλίδι αξίας 4.000 ευρώ. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν άμεσα μετά την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν τρία  διαμάντια ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι, μία χρυσή αλυσίδα, ένα διαμάντι φο-μπιζού και δύο ασημένιοι σταυροί τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Οπως διαπιστώθηκε οι δράστες, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, θα διέφευγαν σε χώρα του εξωτερικού, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν τα σχετικά εισιτήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.